14 februari 2012
The greatest good you can do for another
is not just share your riches,
but reveal to them their own.

Benjamin Disraeli
Wat we voelen stopt niet bij ons vel en het is ook voor anderen zonder enige apparatuur waarneembaar. Het elektromagnetische veld van het hart is zo sterk dat het zelfs met eenvoudige apparatuur buiten ons lichaam goed meetbaar is.
Anders is dit met de in dit veld opgeslagen en gecodeerde inhoud die in staat is ons gevoel over te brengen aan een ander. We hebben dit allemaal wel eens gemerkt als je dicht bij je grote liefde komt of als er sprake is van een knetterende ruzie.
Valentijnsdag is een enorm gecommercialiseerd gebeuren, maar de basis is prachtig. Dat wat we anders enkel diep van binnen denken te voelen op een hele positieve manier uiten en kracht geven aan het veld.
Het gevoel achter de attentie, kaartje of wat dan ook, is het belangrijkst. Een goede manier om daar aandacht aan te besteden is er even de tijd voor te nemen.
Ga even rustig met de attentie zitten en ga met je adem er naar toe. Dat kan heel eenvoudig door bij het inademen je adem te volgen en je voor te stellen dat je door de attentie ademt.
Wees stil en voel wat er in je zich afspeelt, soms heb je zelfs kleine lichamelijke sensaties of zelfs kippenvel.
Geniet ervan.



Scheurkalender archief:


12 januari 2022
I am the me
I choose to be.

Sir Sidney Poitier (1927-2022)
Bahamian American Actor